Informacja: PanBilet wykorzystuje pliki cookies oraz przetwarza dane na potrzeby swoich klientów. Więcej informacji można znaleźć w naszej polityce prywatności.
Lech Janerka
koncert Lecha Janerki
3 kwietnia 2020, godz. 20:00
Ciechanów - Fabryka Kultury Zgrzyt, ul. Narutowicza 4 a
Ceny: 55 PLN
Organizator: Fabryka Kultury ZGRZYT Wiera Dąbrowska -Gortat
Sprzedaż do: 3 kwietnia 2020 o godz. 19:00
Strona organizatora: https://fkzgrzyt.panbilet.pl

Zapraszamy na niezwykłe wydarzenie jakim będzie koncert Lecha Janerki

Lech Janerka zadebiutował na festiwalu piosenki studenckiej w 1978 roku, ale prawdziwym początkiem kariery było powstanie zespołu Klaus Mittfoch. Założona w 1981 roku grupa zadebiutowała dwoma singlami wydanymi dwa lata później. w 1984 roku ukazał się jedyny album zespołu. Płyta ta do dziś przez wielu uznawana jest za najważniejszą polską płytę.
W tym samym roku Lanerka opuścił zespół i rozpoczął karierę solową.

Dyskografia:

Klaus Mittfoch:
- Klaus Mittfoch, Tonpress 1985
Lech Janerka:
- Historia podwodna, Tonpress 1986
- Piosenki, Polskie Nagrania 1989
- Ur, Intermal 1991
- Bez prądu (live), Radio Łódź 1993
- Co lepsze kawałki (kompilacja), Sonic 1993
- Bruhaha, MJM 1994
- Dobranoc, Koch International 1997
- Gold (kompilacja), Koch International 1998
- The Best Of (kompilacja), Koch International 1999
- Fiu fiu, BMG 2002
- The Best, MTM 2005
- Plagiaty BMG 2005.

Proszę czekać - trwa ładowanie...
bilety na miejsca
nienumerowane
Inne wydarzenia z tej okolicy
21 maja 2020
godz. 19:00
|
|
592
|
0
21 maja 2020
godz. 19:00
14 października 2020
godz. 19:00
|
|
510
|
0
14 października 2020
godz. 19:00
28 lutego 2020
godz. 20:00
|
|
11
|
0
28 lutego 2020
godz. 20:00
10 listopada 2020
godz. 19:00
|
|
668
|
0
10 listopada 2020
godz. 19:00
Abyśmy mogli lepiej dopasować wyświetlane wyniki, wybierz swój region :